dinsdag 10 april 2012

Vrouwen zijn 'Photoshop modellen' zat.

''Beelden van modellen waaraan digitaal is gesleuteld, zorgen er voor dat vrouwen een slecht zelfvertrouwen hebben'', aldus onderzoek van Dove.

De meeste modellenfoto’s zijn tegenwoordig digitaal bewerkt. Fotografen maken gebruik van airbrush-technieken om delen van het lichaam aan te passen of om oneffenheden weg te werken. Zo worden oogwit en tanden witter gemaakt, de taille wordt dunner, de benen langer.  Dove ondervroeg 1000 vrouwen. Die antwoordden dat de advertenties van de beauty-industrie een negatieve impact op hun levens hebben. 96 procent van de ondervraagde vrouwen vindt dat de modellen die worden gebruikt in beauty-advertising, geen realistische weergave zijn van de gemiddelde vrouw. Meer dan 40 procent van de ondervraagde vrouwen vindt dat de advertenties er voor zorgen dat ze minder zeker zijn over hun eigen lichaam, 28 procent voelt zich tekort komen, en 20 procent leeft het dagelijkse leven met minder vertrouwen door dit soort advertenties.

Het schoonheidsideaal van vrouwen wordt op deze manier erg scheef weergegeven. Zonde, want een bobbeltje of vlekje meer of minder is juist puur natuur!
Bron: Marketingcharts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten