donderdag 26 april 2012

Bikini’s passen is slecht voor je humeur.

Zelfs nog maar de gedachte aan bikini’s passen, geeft vrouwen een slecht humeur, ontdekten Australische psychologen.
Het vooruitzicht jezelf in een strakke bikini wurmen in een te warm pashokje onder onflatteus tl-licht, haast elke vrouw zegt er een hekel aan te hebben. Australische onderzoeker en psycholoog Marika Tiggeman aan de universiteit Flinders wilde weten of het echt zo is. Ze lieten vrouwen bikini’s passen. Bij het ene experiment moesten ze zich inbeelden dat ze op een strand liepen in dat kledingstuk, bij het andere moesten ze zich in een paskamer inbeelden.
In een volgende situatie moesten hetzelfde doen maar dan met een spijkerbroek en een trui. Na deze oefening vulden ze een vragenlijst waarmee onderzocht wat ea deed met hun humeur, lichaamsbeeld en zelfobjectificatie.
Niet zo heel verrassend voelden dames in beachwear zich minder goed over hun lichaam. Maar ze voelden zich het slechtst in de paskamer, niet op de plek waar ze ook door anderen beoordeeld werden (het strand).
Nou nou fijn dat dit wetenschappelijke is bewezen maar hey dat hadden wij ze ook wel kunnen vertellen. De slechte en schelle verlichting in menig beachwear-pashokje levert inderdaad de nodige stress op. Of niet soms?

Bron: Grazia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten